Menu

عمر مرحوم ميرزا جواد تبريزى (قدس سره)بيش از بيست و دو سال نبود كه جهت ديدار از والدين خود از قم به تبريز آمدند و در خانه در حال گفتگو بوديم كه درب خانه زده شد. عده اى از اهالى محل از مسجد  آمده بودند و اصرار داشتند كه مرحوم ميرزا (قدس سره)تشريف بياورند مسجد و در آن جا سخنرانى نمايند. اولين منبر مرحوم ميرزا (قدس سره)
آقاى حاج كريم رهبر سعادتى برادر كوچك فقيه مقدس، مرحوم ميرزا جواد تبريزى (قدس سره) مى گويد: عمر مرحوم ميرزا جواد تبريزى (قدس سره)بيش از بيست و دو سال نبود كه جهت ديدار از والدين خود از قم به تبريز آمدند و در خانه در حال گفتگو بوديم كه درب خانه زده شد. عده اى از اهالى محل از مسجد  آمده بودند و اصرار داشتند كه مرحوم ميرزا (قدس سره)تشريف بياورند مسجد و در آن جا سخنرانى نمايند. مرحوم ميرزا (قدس سره)از آنان عذر خواست; لكن آنان اصرار كرده و نهايتاً مرحوم ميرزا (قدس سره)قبول كردند. و بر منبر رفته و وعظ و خطابه را شروع كردند جوانى 22 ساله با آن سيماى ملكوتى آن چنان كلمات را اداء مى كردند كه شنونده اى را ميخكوب مى كرد. او در سخنرانى از فضائل اهل بيت(عليهم السلام) گفت. از كمال و اخلاق صحبت كرد و با كمال تواضع و فروتنى مردم را به سوى سعادت اخروى راهنمائى مى كرد. با اين سخنرانى مرحوم ميرزا(قدس سره) آنچنان در دل مردم جاى گرفت كه برادر مرحوم ميرزا (قدس سره)مى گويد: هنوز لذت آن لحظه ها را احساس مى كنم كه با چه شوقى خطابه مى خواند و مردم را جهت محبت به اهل بيت(عليهم السلام)و آگاهى و تهذيب نفس دعوت مى كرد. البته ايشان در ابتداى منبر با كمال تواضع و فروتنى خود را در مقابل حضار ناچيز فرض كردند و از همه عذر خواستند كه در محضرشان منبر مى رود و واقعاً مرحوم ميرزا (قدس سره)مصداق كامل و بارز آيه شريفه قرآن بود كه فرمود: «لَوْلا  نَفر مِنْ كُلّ فِرْقَة مِنْ طائِفَة لِيَتَفَقّهوا فِي الدِّين فَلْيَنْظُرُوا قَوْمهُمْ اِذا رَجِعُوا اِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُون.»
آنگونه اين جوان با استعداد، متقى، متدين و متواضع سخن مى گفت كه نفسها در سينه ها حبس بود نگاه محبت آميز پدر مرحوم ميرزا(قدس سره) در پاى منبر گوش دادن به سخن فرزندى كه به قم فرستاده بودند تا با كسب علم جهت خدمت به تشيع گام بردارد واقعاً مرحوم ميرزا(قدس سره) از آن سن جوانى شخصى شاخص و كامل بود و به هر جهت از جودش نظر مى شد به وضوح نشانه هاى كمال نمايان بود و آنگونه زحمت كشيد و عمر خود را صرف علم و دانش كرد كه آثار و بركاتشان امروز نمايان است.

ـ مسجد كوچكى است، واقع در خيابان منجم باشى كه به مسجد عربلر معروف است.

حضرت امام حسن عسکری:
فقر با ما ، بهتر از ثروتمندی در کنار دشمنان ماست.
و کشته شدن با ما بهتر از زندگی در کنار دشمنان ماست.
و ما پناهگاه کسی هستیم که به ما پناه آورد.
و نور هدایت برای کسی هستیم که خواهان بصیرت از ما باشد.
و نگهبان کسی هستیم که به ما تمسک جوید.
پس هر کس ما را دوست بدارد با ما در درجات والای بهشت خواهد بود.
و آن که از ما جدا شد به سوی آتش خواهد رفت.

برو بالا