Menu

منبع:سایت معظم له

دروس سطح را در محضر آيت الله آقا ميرزا محمد همداني تكميل نمودند.درس خارج را نزد عالمان بلند آوازه عصر ، از جمله آيت الله حجت و آيت الله العظمي بروجردي به پايان بردند.هوش و ذكاوت ونيروي استدلال وي در جلسه درس و مباحثۀ حضرت آيت الله العظمي بروجردي موجب شهرت او گرديد . آيت الله العظمي بروجردي چنان شيفته اين شاگرد درس خوان و هوشيار گرديد كه در برخي مجالس از وي ياد مي كرد و اين امر سبب شهرت ايشان در جمع طلاب علوم ديني شد و در رده برجسته ترينشان شناخته گرديد ايت الله العظمي آقاي حاج آقا علي صافي ، آثار ارزشمندي به نظم و نثر عربي و فارسي دارند كه برخي به چاپ رسيده ، شماري از آنها زير چاپ و قسمتي به صورت دست نويس است. آثار چاپ شده ايشان عبارتند از :

1.شرح استدلالي بر العروة الوثقي اثر آيت الله آقا سيد محمد كاظم يزدي طباطبايي از مراجع معروف بنام (ذخيرة العقبي في شرح العروة الوثقي ) در 30 جلد

2.منتخب الحكام

3.مناسك حج

4.در انتظار وصال (مجموعه 59 قصيده و غزل و مخمس به مناسبت ولادت امام زمان (عج))

5.رساله عمليه توضيح المسائل فارسي

6.تقريرات اصول مرحوم آيت الله العظمي حجت به نام (المحجة في تقريرات الحجة) در دوجلد

7.راز دل (دیوان اشعار در بیش از هزار صفحه)

8.الدلالة الى من له الولاية

9.المحجة فى تقريرات الحجة (2جلد)

10.تاريخ تحول فقه شيعه

11.منتخب الاحكام

12.اصول الفقه

13. تقريرات درس مرحوم آيت الله العظمى بروجردى(صلاة ،وصيت و...)

14. تقريرات درس مرحوم آيت الله العظمى حجت (تيمم ، بيع و...).

آيت الله العظمي آقاي حاج آقا علي صافي علاوه بر كارهاي تحقيقاتي و مطالعاتي و توجه عميق به اهميت تاليف و درس وبحث در زمينه هاي گوناگون ،‌هيچ زماني از حضور موثر در اجتماع و تدبير مدن غافل نماند و به تعبيري درس و بحث هاي اصولي و كلامي و فقهي او را به گونه اي سرگرم نساخت تا جامعه و مردم را رها كند و فقط به بحث هاي روان حوزوي بپردازد . راستي مگر نه اين است كه علم و اجتهاد را بايد در متن جامعه به كار گرفت تا هم علم و آگاهي پرورده وپخته شود و مجتهد و پژوهشگر ديني نياز ها را احساس كند و پاسخ هر يك را با تلاش مجدد در يابد ، هم اينكه وظيفه عالم بودن را در عمل و خدمت به مردم و جامعه ايفاد نمايد؟ لذا اين مجتهد تلاشگر و در صحنه علم و عمل ، با خطابه هاي بليغ و صراحت لهجه كه با همه وجودش آميخته است ، و شجاعت وپايمردي و استقامت در خور،‌ در مسير آزادي و اشاعه عدالت و انضباط اجتماعي و احياء حق و سركوب نمودن باطل و مبارزه با رژ‍يم مستبد شاهي و ايادي استثمار و استكبار پرداخت و در اين راه متحمل سختي ها ، فشار ها و تبعيد ها و ... شد . از جمله كارهاي آن مرجع بزرگ و شخصيت علمي ، نقش فوق العاده موثر در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي ايران و پيوند و وحدت در ميان مراجع عظام دانست . و اين وحدت و يگانگي را وسيله نجات و فلاح دانسته ، به مذاكرات زياد در اين مورد پرداخت .در تحقیقات فقهی ، ادبی و تاریخی صاحب نظر و با مشاهیر زبان و ادبیات فارسی و عربی و سخنوران این رشته از گذشته تا اکنون الفتی به تمام دارند.از جنبه های روحانی و خصوصیات اخلاقی وی احساسات شور انگیز و جوش و خروشی است که در مجالست و مراودت با وی می توان یافت . از طبعی روان وذوقی سلیم برخوردارند.

حضرت امام حسن عسکری:
فقر با ما ، بهتر از ثروتمندی در کنار دشمنان ماست.
و کشته شدن با ما بهتر از زندگی در کنار دشمنان ماست.
و ما پناهگاه کسی هستیم که به ما پناه آورد.
و نور هدایت برای کسی هستیم که خواهان بصیرت از ما باشد.
و نگهبان کسی هستیم که به ما تمسک جوید.
پس هر کس ما را دوست بدارد با ما در درجات والای بهشت خواهد بود.
و آن که از ما جدا شد به سوی آتش خواهد رفت.

برو بالا